ОСОБА ЗЛОЧИНЦЯ, ЯКИЙ ВЧИНЯЄ ВТЯГНЕННЯ НЕПОВНОЛІТНІХ У ПРОТИПРАВНУ ДІЯЛЬНІСТЬ: ОСНОВНІ НАПРЯМКИ КРИМІНОЛОГІЧНОГО ВИВЧЕННЯ - СТАХОВСЬКИЙ, Т.В. (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
Статтю присвячено теоретичному обґрунтуванню необхідності наукового дослідження особи злочинця, який вчиняє втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність, у пияцтво, у заняття жебрацтвом, азартними іграми. Акцентовано увагу на тому, що кримінологічне дослідження осіб, які займаються втягненням неповнолітніх у протиправну діяльність становить не лише правовий інтерес, а і соціальний, адже торкається глибоко моральних, точніше аморальних аспектів поведінки дорослих людей, які втягують неповнолітніх у протиправну діяльність. Визначено що цей злочин. Зроблено висновок про ключову роль особи злочинця у вчиненні втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність, адже саме вона є носієм причин вчинення кримінально-протиправного посягання, яке вчиняється в межах існуючих у суспільстві девіацій, та пов’язаною із цим руйнацією моральних принципів.