ОСОБЛИВОСТІ КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВОЇ КВАЛІФІКАЦІЇ ДІЙ ТАК ЗВАНИХ «ДРОПІВ» («ГРОШОВИХ МУЛІВ») - ЧЕРЕВКО, К.О.; ГОРАШ, О.С. (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
У статті розглянуті проблеми поняття дропінгу/грошових мулів в законодавстві України. Проведений аналіз цього «явища» в нашому суспільстві та як воно пливає на відносини с державою та правоохоронними органами. Етапи становлення та криміналізації діянь людей, котрі переводять гроші, здобуті незаконним способом. Розглянуті основні питання співучасті та співучасників в дропінгу/грошовому мулінгу та проведено аналіз особи злочинця. Зроблено висновки щодо співучасті осіб які вчиняють такі діяння. Умовно «дропів/грошових мулів» можна поділити на три основні групи. Виходячи з цього правоохоронні органи можуть робити висновки, щодо притягнення, або не притягнення осіб до кримінальної відповідальності.