СОЦІОКУЛЬТУРНИЙ ФЕНОМЕН МОДИ У ФОКУСІ КРИМІНОЛОГІЧНОГО АНАЛІЗУ - ТУРСЬКА, В.М. (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
Стаття присвячена дослідженню соціокультурного феномену моди, підкреслюючи її багатовимірність та роль у формуванні індивідуальних і соціальних ідентичностей. Автор аналізує різні аспекти моди, зокрема її вплив на економічні, культурні та психологічні процеси. Особлива увага приділяється зв’язку моди з криміногенними тенденціями, зокрема з девіантною поведінкою серед молодіжних субкультур. Розглядаються теоретичні підходи Г. Зіммеля, П. Бурдьє та Ж. Бодрійяра до вивчення моди як засобу соціальної диференціації та інструменту самовираження.