ОСОБЛИВОСТІ ДОКАЗУВАННЯ У КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕННЯХ ЩОДО ВОЄННИХ ЗЛОЧИНІВ - ЄФІМЕНКО, Т.С. (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті виокремлено особливості доказування у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів та визначено фактори, які впливають на процес доказування у цих видах провадженнях, а саме: багатоаспектність складу воєнного злочину, яка зумовлена різними формами злочинних діянь; встановлення контекстуального елементу; слідчі ситуації, обумовлені місцем вчинення злочину та можливістю в органів досудового розслідування доступу до нього; застосування інноваційних технологій, алгоритмів штучного інтелекту; стан взаємодії органів досудового розслідування, прокуратури з представниками громадських організацій, журналістами.