ПОНЯТТЯ АЕРОКОСМІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ В УКРАЇНІ - КОЗАК, Р.О. (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
Розвиток авіаційної та аерокосмічної галузі в Україні та в інших країнах все більше прискорюється. Це пов’язано із черговим етапом науково- технічної революції та бажанням дослідження космічного простору, розвитком міжнародних відносин (зокрема, економічних та туристичних), удосконаленням систем озброєння та ін. Актуальне врегулювання відносин у сфері функціонування аерокосмічної промисловості в Україні є одним з головних завдань особливо в контексті військової агресії. Відсутність сучасного розуміння змісту понять у сфері аеронавігаційної промисловості є підґрунтям для проведення наукових розробок понятійного апарату. В статті запропоноване авторське розуміння змісту та сутності поняття «аерокосмічна промисловість», що дозволить удосконалити майбутній і необхідний процес оновлення нормативно-правового забезпечення у даній сфері.