ТАКТИКА ПРОВЕДЕННЯ І ЗНАЧЕННЯ ДОПИТУ В КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ: ВИДИ, ПІДГОТОВКА ТА ОСОБЛИВОСТІ - РОДЮК, О.В. (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті досліджено тактику проведення допиту в кримінальному процесі, зосереджуючи увагу на основних етапах підготовки, значенні та особливостях різних видів допиту. Розглянуто поняття допиту та його види, аналізується підготовка до допиту, що є необхідною умовою для досягнення його ефективності. Увага приділяється загальним тактичним підходам до допиту свідків, потерпілих, підозрюваних і обвинувачених. Окремий акцент зроблено на тактиці допиту у випадках виявлення неправдивих свідчень та особливостях роботи з неповнолітніми. Описано специфічні аспекти інших видів допиту та важливість належної фіксації ходу та результатів процесу. Стаття підкреслює значення комплексного та індивідуалізованого підходу до допиту як засобу забезпечення повного та об'єктивного розслідування.