ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ЗАПОБІГАННЯ І ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ В ОРГАНАХ ПРОКУРАТУРИ ТА ШЛЯХИ ЙОГО ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ В УКРАЇНІ - КОРЕНЕВА, К.В. (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті автором проаналізовано досвід нормативного та організаційного забезпечення запобігання та протидії корупції в органах прокуратури Польської, Чеської та Французької республік. Висвітлено зміст основних антикорупційних обмежень, що застосовуються до працівників прокуратури в процесі їх професійної діяльності. Окрему увагу приділено правому статусу викривачів корупції, як основних суб’єктів запобігання протиправним діянням в сфері функціонування органів державної влади. Досліджено повноваження спеціальних органів Польщі, Франції та Чехії, які відповідальні за реалізацію та впровадження державної антикорупційної політики, в т.ч. в правоохоронній сфері. Визначені шляхи імплементації дослідженого зарубіжного досвіду в діяльність органів прокуратури України.