МЕЖІ ВЗАЄМОДІЇ ПІДРОЗДІЛІВ ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ З ІНШИМИ СУБ'ЄКТАМИ ПРОТИДІЇ КОРУПЦІЇ - КОЛОМІЄЦЬ, К.О. (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті визначено, що межі взаємодії підрозділів внутрішньої безпеки Національної поліції з іншими суб'єктами протидії корупції доцільно розглядати як систему проголошених на нормативно-правовому рівні (об’єктивно існуючих) і втілених у наявних можливостях їх реалізації інституційних, організаційних, правових, морально-етичних, світоглядних, цифрових, комунікаційних, кризових факторів, що формують рамки доцільності та ефективності під час спільної діяльності підрозділів внутрішньої безпеки Національної поліції з іншими суб'єктами протидії корупції. Розглянуто інституційні межі взаємодії підрозділів внутрішньої безпеки Національної поліції з іншими суб'єктами протидії корупції. У взаємодії підрозділів внутрішньої безпеки Національної поліції з іншими суб'єктами протидії корупції інституційні межі забезпечують її здійснення в органічному взаємозв’язку між різними відомствами, структурними підрозділами, встановлюють чіткі механізми погодження будь-якого управлінського рішення, прийнятого в даній сфері. Звернено увагу на правові межі взаємодії підрозділів внутрішньої безпеки Національної поліції з іншими суб'єктами протидії корупції. Правові межі формуються на рівні нормативно-правових актів, визначаючи особливості правового статусу як підрозділів внутрішньої безпеки Національної поліції, так й інших суб'єктів протидії корупції. Доведено, що не меншого значення набувають і морально-етичні межі взаємодії підрозділів внутрішньої безпеки Національної поліції з іншими суб'єктами протидії корупції. Адже не система показників лягає в основу визначення ефективності діяльності підрозділів внутрішньої безпеки Національної поліції, а саме рівень довіри населення. Зважаючи на певну специфіку даних підрозділів, довіра у контексті їх діяльності охоплює в тому числі й довіру до них з боку працівників органів і підрозділів Національної поліції.