(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена розгляду деяких аспектів розслідування хуліганства. Аналізується спосіб учинення як елемент криміналістичної характеристики визначеного правопорушення. Зауважено, що спосіб учинення кримінального правопорушення вважається більшістю науковців центральним елементом криміналістичної характеристики будь-якого протиправного діяння. І дійсно, вказаний елемент характеризується сталими кореляційними з усіма іншими складовими зазначеної наукової категорії. Зазначено, що хулігани можуть реалізувати заходи з підготовки до їх учинення, зокрема: розроблення плану хуліганських дій; обрання об’єкту посягання; підшукування, пристосування та підготовка знарядь і засобів протиправних дій; підбір співучасників і розподіл ролей між ними.