(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Досліджено нормативно-правові засади проведення обшуку, наголошуючи на процесуальній природі цієї слідчої (розшукової) дії та важливості дотримання законності, пропорційності та обґрунтованості. Розглянуто потенційні ризики порушення права особи на недоторканність житла, забезпечення ефективного судового контролю за процесом надання дозволу на проведення обшуку, а також дотримання засади змагальності сторін у кримінальному провадженні. Порівняльний аналіз правових норм та судової практики надає змогу окреслити існуючі правові колізії та їхній вплив на забезпечення процесуальних гарантій під час проведення обшуку.