(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена дослідженню змісту та особливостей проведення корекційної роботи із засудженими за злочини проти громадського порядку та моральності. Авторами проаналізовано сучасні підходи до проблематики та стан наукового дослідження порядку застосування та впливу корекційних програм на можливість повернення засуджених до самокерованої правослухняної поведінки. На основі проведеного аналізу було розроблено та запропоновано до впровадження методики діагностики узагальнених смислових установок правопорушників та інструкцію до її використання, що дозволяє конкретизувати подальший комплекс заходів із соціальної реабілітації осіб, засуджених за злочини проти громадського порядку та моральності. Дослідження покладає фундамент для наукових пошуків у сфері соціальної реабілітації засуджених. Результати опублікованої роботи стануть у нагоді до практичного застосування працівниками установ виконання покарань та служби пробації України і можуть послужити початковою точкою для подальшої роботи над покращенням та розширенням корекційних практик.