(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Проблематика, яка стосується диференціації кримінальної відповідальності, є однією із базових для кримінального права. Адже диференціація кримінальної відповідальності тісно переплетена із усіма інститутами кримінального права. Тож дослідження як самого поняття цього явища, так і видів, засобів диференціації є важливим як для науки кримінального права, так і для правозастосовної практики. Питання, пов’язані із диференціацією кримінальної відповідальності, завжди були актуальними у доктрині кримінального права.