(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
У статті наголошено на тому, що сучасні умови в спортивній індустрії породжують нові напрямки міжнародного співробітництва у сфері фізичної культури та спорту, під якими визначено стійкі у часі та просторі, складні за своєю організацією, тривалі, масштабні за колом учасників, територією їх проведення та охопленням зацікавлених сторін та об’єднані за тематикою та спрямованістю комплекси міжнародних спортивних заходів, міжнародних спортивних змагань, послуг у сфері фізичної культури і спорту, міжнародних спортивних змагань (Олімпійські, Паралімпійські, Дефлімпійські ігри тощо), а також міжнародних проєктів у сфері фізичної культури та спорту. Виокремлено такі напрямки міжнародного співробітництва у сфері фізичної культури та спорту, як міжнародне співробітництво в умовах воєнного стану, що охоплює реалізацію міжнародних програм, спрямованих на підтримку спортсменів, їх сімей, запровадження за підтримки провідних міжнародних організацій стипендій для спортсменів, які вимушені займатися спортом в умовах воєнного стану, міжнародних грантів на реалізацію соціальних проєктів, спрямованих на забезпечення гідного рівня життя спортсменів, повноцінне проведення тренувань у складних безпекових умовах; міжнародне співробітництво у сфері бізнесу в спортивній індустрії; міжнародне співробітництво в ході забезпечення гендерної рівності в міжнародному просторі; розвиток міст і регіонів у ході проведення міжнародних спортивних заходів; спортивний брендинг у міжнародному контексті.