(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті доведено, що керівник територіального органу Національної поліції є важливим структурним елементом системи суб’єктів контролю Національної поліції України. На ньому лежить відповідальність за виконання управлінських функцій, організацію протидії злочинності на ввіреній території, забезпечення громадського порядку і безпеки на території обслуговування, налагодження зв’язків з громадськістю та представниками місцевого самоврядування тощо. Наголошено, що керівник цієї ланки мусить володіти навичками постійного самовдосконалення і пристосування до динамічної, мінливої ситуації, мусить мати тактичне і стратегічне мислення задля організації роботи підрозділу належним чином і передбачення можливих кризових ситуацій. Аргументовано, що тільки досвідчена і всебічно розвинена особа може займати таку відповідальну посаду як керівник територіального підрозділу Національної поліції України. Працівники територіальних підрозділів Національної поліції України є найближчою до населення ланкою взаємодії, що охороняє права громадян, їх безпеку, життя та здоров’я. Саме тому критично важливо, щоб робота поліції організовувалася відповідним чином. Як підсумок, керівник підрозділів поліції вищезазначеного типу є важливою складовою і структурною одиницею системи контролю Національної поліції України. Від ефективності його діяльності залежить успіх роботи поліції загалом, захищеність прав і свобод громадян.