(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
Стаття присвячена дослідженню проблем поширення гендерно- обумовлено насильства в контексті російсько-української війни. Основним об’єктом дослідження стало гендерно-обумовлене насильство в умовах збройної агресії рф та його латентність в процесі фіксації і розслідування злочинів, пов’язаних з ним. Результатом дослідження є визначення кола питань, які необхідно вирішити для подолання латентності злочинів означеної категорії, зміни відношення у суспільстві до жертв гендерно- обумовленого насильства, що дасть можливість їм відновити нормальне існування, допоможе фіксації та розслідуванню кримінальних проваджень у цій сфері.