(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
Стаття присвячена визначенню стану транснаціональної організованої злочинності в Україні «до» та «після» повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України, яке відбулось 24 лютого 2022 року. Сформульовано основні напрямки діяльності та особливості функціонування транснаціональних організованих злочинних угруповань. Здійснено аналіз стану організованої злочинності в Україні та транснаціональної організованої злочинності в період війни. Досліджено динаміку змін транснаціональної злочинності та української організованої злочинності в період 2022–2024 років. Надано стислий опис основних форм злочинної діяльності, таких як: торгівля людьми, нелегальна міграція, незаконна торгівля наркотиками та зброєю.