(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті детально досліджено Інструкцію про організацію проведення негласних слідчих (розшукових) дій та використання їх результатів у кримінальному провадженні та проаналізовано її невідповідність чинному законодавству України, зокрема Кримінальному процесуальному кодексу України. Виявлено розбіжності, що стосуються суб’єктів, уповноважених на проведення таких дій, актуальних назв окремих дій, форм їх проведення, а також процедурних вимог до їх організації. Запропоновано ряд змін до Інструкції, зокрема актуалізувати терміни та уточнити порядок проведення окремих слідчих дій відповідно до нових законодавчих вимог. Запропоновані зміни мають на меті привести Інструкцію у відповідність до Кримінального процесуального кодексу України та забезпечити ефективне проведення негласних слідчих дій.