(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті розглянуті питання ієрархічності та розподілу бойових завдань в умовах невизначеності обстановки та відсутності належної взаємодії в порядку застосування підпорядкованих з’єднань та частин Національної гвардії України з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну. Розглянуто адміністративно-правовий статус територіального управління ОТО НГУ як систематизованої сукупності військових, правоохоронних, спеціальних, адміністративно-господарських, фінансово- економічних, соціальних норм і компетенцій, які регулюють діяльність та визначають становище цього органу військового управління, наділеного певними управлінськими функціями подвійного характеру в структурі сектору безпеки і оборони України.