(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
В науковій праці здійснено науковий аналіз позицій вчених- адміністративістів та положень податкового законодавства, що надало можливість виокремити види адміністративних процедур у сфері оподаткування в залежності від повноважень органів Державної податкової служби: 1) процедури дозвільно-реєстраційної діяльності у сфері оподаткування; 2) конрольно-наглядові процедури у сфері обігу підакцизних товарів в Україні; 3) юрисдикційні адміністративні процедури у сфері оподаткування. Наголошено, що кожна виокремлена адміністративна процедура у сфері оподаткування завершується прийняттям (ухваленням) адміністративного акту (рішення), що в подальшому може слугувати оскарженню у відповідності до норм чинного законодавства у судовому або позасудовому порядку.