(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті стверджується, що взаємодія підрозділів внутрішньої безпеки Національної поліції України з іншими суб’єктами забезпечення дисципліни та законності є важливою й невід’ємною складовою діяльності означених підрозділів від самого початку їх створення. Зміст вказаної взаємодії визначається нормами законодавства й випливає передусім з функціональних завдань суб’єктів, які належать до підрозділів внутрішньої безпеки. При цьому, історичний розвиток підрозділів внутрішньої безпеки свідчить не лише про їх поступові структурні трансформації, але й про деякі змістовні зміни в спрямуванні діяльності, що не могло не позначитись й на взаємодії Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України з іншими суб’єктами забезпечення дисципліни та законності. Доведено, що структура чинного «Положення про Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України» не містить в собі структурних розділів документу, які були б виключно й безпосередньо присвячені визначенню взаємодії означеного суб’єкта з іншими особами, структурами та інституціями. Наголошено на необхідності ідентифікації напрямків зазначеної взаємодії через призму нормативного-правового закріплення.