(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті розглянуті питання та проблеми поглиблення кримінологічного розуміння природи, стану, особливостей детермінації та протидії торгівлі людьми в умовах війни в Україні. Визначено поняття торгівля людьми, охарактеризовано стан відтворення ординарних проявів торгівлі людьми та стан відтворення злочинів з ознаками торгівлі людьми. Визначено соціально-економічні та культурно-психологічні фактори торгівлі людьми в Україні в умовах війни. Встановлено, описано та пояснено політичні фактори торгівлі людьми в умовах війни в Україні.