(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті досліджуються правові основи та види міжнародного співробітництва у сфері судово-психіатричних експертиз, з акцентом на обмін досвідом між Україною та країнами Європейського Союзу. Проаналізовано ключові напрями співпраці судово-експертних установ, включаючи обмін знаннями, спільні проекти та адаптацію європейських стандартів в українське законодавство. Розглянуто перспективи покращення якості судово-психіатричних експертиз в Україні через міжнародне співробітництво, підвищення ефективності правосуддя та дотримання прав людини у кримінальних процесах.