(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
Стаття присвячена вивченню процесуального статусу захисника як адвоката, який здійснює захист підозрюваного. Дана тема є актуальною, бо до цього часу існує невизначеність реалізації процесуальних прав підозрюваним на стадії досудового розслідування, тому тема потребує більш детального вивчення. Кожна особа має право на дотримання прав, свобод та законних інтересів процесуального статусу у кримінальних провадженнях. Визначення і чітке закріплення в КПК України відповідних прав і обов’язків захисника стане запорукою забезпечення ним ефективного захисту прав, свобод та законних інтересів особи, оскільки деякі прогалини в законодавстві ускладнюють реалізацію прав захисника щодо збирання доказів у повному обсязі.