(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
В статті представлено результати наукового аналізу досвід адвокатської діяльності провідних демократичних країн світу, на основі чого напрацьовано рекомендації практичного характеру спрямовані на покращення функціонування останньої. Досліджено особливості адміністративно-правового регулювання адвокатури в країнах ЄС, проведено його співставний та порівняльний аналіз з нормами чинного українського законодавства, що регулює адвокатську діяльність в країні. Дослідження світового досвіду адвокатської діяльності розвинених країн світу є необхідним та обумовленим потребою реформування даного органу в рамках поступового переформатування українського правового поля, спрямованого на майбутню його синхронізацію з юридичною екосистемою Європейського союзу, так як Європейський шлях розвитку для нашої країни є безальтернативним. Від ефективності роботи українських правників, залежить ступінь реалізації громадянами їх конституційних прав, і як наслідок можна констатувати факт, того, що діяльність адвокатури є однією з головних основ будь якої демократичної країни, тому дослідження має неабияку актуальність, є важливим і відповідає потребам сьогодення.