(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті зазначено, що питання вдосконалення певних напрямів життєдіяльності людини завжди були одними із найскладніших в адміністративно-правовій науці, адже їх осмислення потребувало не лише аналізу теоретичного матеріалу, але і було пов’язано з творчим процесом пошуку інструментів та механізмів, які спрямовані на досягнення позитивних змін в управлінських підходах до організації певної діяльності, а також розробку проєктів та прийняття нових нормативно-правових актів. Віднесено до напрямів вдосконалення діяльності органів місцевого самоврядування в Україні щодо забезпечення прав, свобод та законних інтересів громадян покращення організаційно-управлінських та нормативно-правових основ взаємодії органів місцевого самоврядування з іншими суб’єктами надання безоплатної первинної правничої допомоги, зокрема в контексті потенціал залучення юридичних клінік закладів вищої освіти в онлайн-форматі, коли науково-педагогічні працівники надаватимуть необхідну правову допомогу територіальним громадам, фізично знаходячись за десятки кілометрів від них. Наголошено на необхідності впровадження успішних та апробованих часом і громадською думкою зразків зарубіжного досвіду. Стверджується, що розвиток кадрового потенціалу в територіальних громадах охоплює проходження підвищення кваліфікації, різноманітних занять, тренінгів і семінарів, присвячених актуальним правовим питанням в територіальних громадах і способам їх вирішення.