(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
Відзначено, що Кабінет Міністрів України – організовує, забезпечує та спрямовує діяльність підпорядкованих йому правоохоронних органів, у тому числі в питаннях взаємодії з СБУ, а також затверджує комплексні підзаконні документи з питань взаємодії правоохоронних органів всіх напрямів та рівнів у визначених сферах суспільно-правових відносин. Доведено, що Президент України та Рада національної безпеки і оборони України, які: керують та координують взаємодію СБУ та інших державних, зокрема, правоохоронних органів, як складових сектору безпеки і оборони України; розробляють та затверджують стратегічні документи в галузі державної безпеки, завдання яких передбачають спільні дії представників правоохоронного сектору. Підкреслено, що прокуратура України – координує спільну діяльність правоохоронних органів в сфері протидії злочинності; Встановлено, що Голова СБУ та Центральне управління СБУ – здійснюють безпосереднє управління системою органів і підрозділів Служби безпеки України, готують та видають організаційно-розпорядчі та інші внутрішні акти з питань діяльності останніх, регулюють взаємодію СБУ із іншими правоохоронними органами за всіма напрямами та формами. Антитерористичний центр СБУ – координує сумісну роботу органів та підрозділів СБУ із іншими правоохоронними органами, що є суб’єктами боротьби з тероризмом.