(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2025)
Стаття присвячена визначенню детермінантів транснаціональної організованої злочинності. Розглянуто основні види криміногенних факторів, що сприяють виникненню та діяльності транснаціональних організованих злочинних угруповань. Здійснено їх аналіз та надано стислий опис основних видів детермінантів злочинної діяльності за її змістом, таких як: економічні фактори, політичні фактори, соціальні фактори, технологічні фактори, географічні та демографічні фактори. Наголошено на проблемі втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність на користь організованих угрупувань транснаціонального характеру.