(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2025)
У статті розглянуто категорій інструментів протидії домашньому насильству. Досліджено проблему подання завідомо неправдивих звернень про вчинення домашнього насильства, що використовуються не з метою захисту постраждалої особи, а для досягнення особистих або процесуальних переваг. Виокремлено типові способи зловживань у цій сфері як от ініціювання заявником винесення термінового заборонного припису або обмежувального припису з метою виселення з житла, обмеження спілкування з дитиною, впливу на розгляд справ про розлучення чи поділ майна.. Окреслено типові форми такого зловживання.