(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2025)
Стаття присвячена визначенню змісту особливого типу правового мислення – кримінально-правового – з позицій доктрини та навчальної дисципліни. Фокусується увага на підходах до кращого навчання та викладанню першої теми «Кримінальне право як галузь права, наука і навчальна дисципліна». Розкриваються, що мають важливе значення для кращого розуміння та застосування норм кримінального права на практиці та загалом розвитку широкого світогляду. Нами максимально ретельно проаналізована перша тема у близько двадцяти навчальних посібниках, підручниках з кримінального права. У такий спосіб у науковій статті можна побачити виклад матеріалу та загальну позицію багатьох шкіл кримінального права України.