(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
В статті досліджено особливості здійснення контролю знань з охорони державної таємниці в Державній кримінально-виконавчій службі України, при цьому приділено увагу як типовим ознакам відповідного контролю, так і рисам характерним передусім для ДКВС України. Спираючись на опрацьовані дані, запропоновано таке визначення поняття «контроль знань з охорони державної таємниці»: це передбачене чинним законодавством завдання, яке здійснюється відповідними суб’єктами забезпечення режиму секретності в межах їх повноважень, мета якого полягає у забезпечені та підтримуванні достатнього рівня обізнаності й підготовки працівників, які необхідні для належного виконання такими працівниками своїх обов’язків з охорони державної таємниці. Контроль знань є складовою єдиного комплексу заходів, в якому він (контроль) органічно й нерозривно поєднується із навчально-інформаційною діяльністю суб’єктів забезпечення контролю.