(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена розгляду деяких аспектів розслідування хуліганства. Досліджується сутність взаємодії окремих підрозділів правоохоронних органів під час розслідування хуліганства. Зазначено, що працівники правоохоронних органів реалізують різні категорії кримінальних проваджень. Сформульовано поняття взаємодії як врегульованого узгодженими нормативно-правовими актами в рамках компетенції співробітництва окремих підрозділів правоохоронних органів з метою максимально швидкого та ефективного вирішення конкретних завдань кримінального провадження. Визначено об’єктивні та суб’єктивні фактори, які позначаються на взаємодії окремих підрозділів в конкретних випадках, як-от: протиправне діяння вчинено при відсутності очевидців в умовах певного місця та часу; знищення або пошкодження окремих слідів і доказів зацікавленими особами; невчасний виїзд на місце події; недостатнє використання техніко- криміналістичних засобів при проведенні слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій та інших заходів; недостатнє застосовування спеціальних знань в процесі реалізації кримінального провадження; незадовільне здійснення оперативно-розшукових заходів для встановлення та затримання правопорушника «по гарячих слідах». Вказані фактори пояснюють недоліки в організації взаємодії працівників правоохоронних органів.