(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Актуальність даної статті полягає в тому, що сучасні тенденції процесу демократизації та гуманізації кримінального провадження зумовлюють інакше переосмислити сутність базових категорій кримінального процес, зокрема й засад кримінального провадження. Розгляд наукових підходів до тлумачення публічності кримінального процесу дав можливість автору сформувати власну точку зору щодо його розуміння. Визначено, що сфера дії публічності кримінального процесу має поширюється на всіх учасників кримінального провадження, зокрема незалежно від їх приналежності до державних органів та посадових осіб.