(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
У статті визначено, що адміністративні послуги в сфері підприємницької діяльності спрямовані на надання суспільно значущих благ необхідних для успішного ведення бізнесу в Україні, а також недопущення переходу підприємців до «тіньового» сектору економіки. Розбудовуючи систему надання адміністративних послуг населенню, держава тим самим забезпечує прозорість, підзвітність, ефективний контроль за всім масивом складних і багатоетапних управлінських процесів, унеможливлюючи проникнення в них корупційних практик і організованої злочинності.