(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
У статті на основі аналізу наукових поглядів вчених та норм чинного законодавства запропоновано авторське визначення поняття зовнішньоекономічної діяльності. Акцентовано увагу на тому, що зовнішньоекономічна діяльність пов’язана з великим обігом коштів, що в свою чергу зумовлює високі ризики вчинення злочинів у відповідній сфері. Виокремлено ознаки, що характеризують злочинність у зовнішньо- економічній сфері та шляхи зниження рівня зовнішньоекономічної злочинності.