(untitled) (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
З’ясовано, що принципи кримінального права – це ключові, фундаментальні, вихідні принципи, ідеї, які лежать в основі функціонування відповідної галузі права. Зазначається, що принципи становлять не лише ідеологічну основу кримінального права, вони безпосередньо залежать від напрямків розвитку цієї галузі права, а також функціонування пра- вовідносин, регулювання та впорядкування яких спрямоване на ді. норм досліджуваної галузі права. Підкреслено важливість урахування в подальших дослідженнях взаємозв’язку динаміки принципів залежно від процесів, що відбуваються в суспільстві, та їх збалансованості? узгодженості. Найменші зміни в суспільстві повинні відображатися в перебудові сутності заснованих на них принципів.