РОЛЬ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ В ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ ЩОДО НАДАННЯ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ ФІЗИЧНИМ ОСОБАМ- ПІДПРИЄМЦЯМ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
У статті проаналізовано роль та розкрито значення діджиталізації в діяльності органів виконавчої влади щодо надання адміністративних послуг фізичним особам-підприємцям в умовах сьогодення. Проаналізовано тенденцію та напрямок впровадження діджиталізації у діяльність органів виконавчої влади щодо надання адміністративних послуг фізичним особам-підприємцям. Перелічено переваги та недоліки впровадження діджиталізації. Встановлено, що станом на сьогодні діджиталізація в діяльності органів виконавчої влади щодо надання адміністративних послуг фізичним особам-підприємцям має переважно інноваційний характер, однак вбачається як прикладний і теоретичний, так і законодавчий базис для того, щоб українська держава зміцнила свої позиції на рівні розвитку інформаційно-комунікаційних технологій та мережевої економіки серед інших країн світу.
Keywords: діджиталізація; адміністративні послуги; органи виконавчої влади; фізична особа-підприємець