ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ ЯК УМОВА КАР’ЄРНОГО РОСТУ ПРАЦІВНИКІВ СЛУЖБИ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
У статті досліджується професійне навчання як умова кар’єрного росту працівників служби безпеки України. Розглядаються надбання науковців щодо визначення різновидів професійного навчання. Розглянуто норми законодавства щодо професійного навчання працівників. Вивчено вплив професійного навчання на кар’єру в Службі безпеки України. Запропоновано авторські визначення понять: «первинна професійна підготовка працівників», «перепідготовка працівників», «підвищення кваліфікації працівників». Доведена доцільність з метою підвищення мотивації працівників Служби безпеки України до навчання та якісного виконання службових обов’язків щільніше прив’язати успіхи у навчанні та службовій діяльності до кар’єрного зростання працівників. Також існує потреба у реальному забезпеченні безперервної освіти працівників Служби безпеки України, практичної спрямованості професійного навчання, своєчасного запровадження передового досвіду контррозвідувальної та оперативно-розшукової діяльності у навчальний процес. Крім цього професійне навчання працівників Служби безпеки України потребує запровадження в навчальний процес кращих досягнень європейської науки та освіти.
Keywords: кар’єра; правове регулювання; працівник; Служба безпеки України; професійне навчання; освіта; перепідготовка; підвищення кваліфікації