ОСОБЛИВОСТІ ДЕТЕРМІНАЦІЇ ВІЙСЬКОВИХ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
В статті розглянуто проблематику злочинності у військовому середовищі, фактори які сприяють виникненню військових кримінальних правопорушень, питаннях запобігання та впливу таких правопорушень на громадськість і довіру до Збройних Сил України. Дослідження цієї теми спрямоване на розуміння проблеми, виявлення особливостей військового середовища, що сприяють виникненню кримінальної активності, розробку ефективних стратегій щодо запобігання злочинності, підвищення довіри до військових. Відстоюється думка, що злочинність військовослужбовців слід включити до предмета дослідження кримінології війни.
Keywords: військові кримінальні правопорушення; злочинність; детермінація; соціальна ідентичність; фронтирність; кримінологія війни