ОСОБЛИВОСТІ ДЕТЕРМІНАЦІЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ЗЛОЧИННОСТІ В СУЧАСНИХ УМОВАХ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
У статті на основі аналізу наукових поглядів вчених запропоновано авторське визначення поняття «економічна злочинність». Встановлено, що економічна злочинність є суспільно небезпечним явищем, яке впливає не лише на економічний та фінансовий стан держави і суспільства, а й на соціально-політичний розвиток країни в цілому. Виявлено та надано опис, пояснення окремим особливостям відтворення детермінаційного комплексу економічної злочинності, ключовим групам криміногенних факторів.
Keywords: злочинність; причини; умови; економічна злочинність; кримінальне право