ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА УБЕЗПЕЧЕННЯ ДОРОЖНЬОГО РУХУ В УКРАЇНІ: КРИМІНОЛОГІЧНИЙ ПОГЛЯД (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена розкриттю напрямів, що, за результатами наукових розвідок, можуть сприяти суттєвому зниженню ДТП із тяжкими наслідками. Такими запроновано визнати: зміни у психології учасників дорожнього руху до загального розуміння необхідності дотримання вимог безпеки у сфері дорожнього руху та підвищення дорожньої культури; облаштування транспортної інфраструктури з урахуванням безпекових стандартів; визначення наслідків і оцінка втрат від ДТП; вдосконалення юридичної відповідальності за неправомірні дії учасниками дорожнього руху. Аналіз практики та результатів проведеного опитування дозволив підтвердити життєздатність висвітлених напрямів
Keywords: безпека дорожнього руху; культурологічний напрям; соціально-економічні втрати; концепція Vision Zero