ФУНКЦІЇ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА У СФЕРІ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті відмічено, що функції забезпечення міжнародного співробітництва у сфері фізичної культури та спорту об’єктивно пов’язані із двома ключовими концепціями з приводу тлумачення цієї категорії: правовою та управлінською. Так, забезпечення міжнародного співробітництва – це юридично обґрунтована та регламентована діяльність правоуповноважених суб’єктів, а, отже, її функції цілком можна описати як правові. З’ясовано, що функції забезпечення міжнародного співробітництва у сфері фізичної культури та спорту – це допустимі та регульовані нормами чинного законодавства напрями діяльності уповноважених суб’єктів, роботу яких націлено на виконання завдань такого співробітництва, а також організацію та створення умов його ефективної реалізації. Виділено наступні ключові функції забезпечення міжнародного співробітництва у сфері фізичної культури та спорту: інтеграційна; еволюційна; трансформаційна; виховна; організаційна; оціночна. Аргументовано, що саме наведені в статті функції є найбільш актуальними на сьогоднішній момент, адже відповідають сучасному стану міжнародного співробітництва та його нормативно-правовій конструкції.
Keywords: функції; забезпечення; фізична культура; спорт; міжнародне співробітництво