ДО ПИТАННЯ ПРИНЦИПІВ УПРАВЛІННЯ В ОРГАНАХ І ПІДРОЗДІЛАХ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті розглянуто принципи управління як ідейно-світоглядні «стовпи» для подальшого формування різного роду корпоративних норм у діяльності підприємств, установ та організацій. Проаналізовано взаємозв’язок між принципами управління та командування крізь призму врахування специфіки поліцейської професії. Наголошено, що в органах і підрозділах Національної поліції у світлі євроінтеграційних процесів утвердився чіткий вектор саме на принципи управління, а не командування, широке впровадження у повсякденну діяльність поліції цифрових інструментів, програм і проєктів, спрямованих на підвищення відкритості та орієнтованості на сервісний характер діяльності. Розглянуто сутність окремих принципів, які доцільно поступово впроваджувати в повсякденну діяльність з управління органами і підрозділами поліції, закріплювати на рівні відомчих наказів і законів України, а саме принцип маркетингової комунікації та принцип високої етичної культури в ході управління органами і підрозділами Національної поліції.
Keywords: принципи; управління; командування; органи; підрозділи; Національна поліція; маркетингова комунікація; етична культура; воєнний стан