ТАКТИКА ПРОВЕДЕННЯ І ЗНАЧЕННЯ ДОПИТУ В КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ: ВИДИ, ПІДГОТОВКА ТА ОСОБЛИВОСТІ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті досліджено тактику проведення допиту в кримінальному процесі, зосереджуючи увагу на основних етапах підготовки, значенні та особливостях різних видів допиту. Розглянуто поняття допиту та його види, аналізується підготовка до допиту, що є необхідною умовою для досягнення його ефективності. Увага приділяється загальним тактичним підходам до допиту свідків, потерпілих, підозрюваних і обвинувачених. Окремий акцент зроблено на тактиці допиту у випадках виявлення неправдивих свідчень та особливостях роботи з неповнолітніми. Описано специфічні аспекти інших видів допиту та важливість належної фіксації ходу та результатів процесу. Стаття підкреслює значення комплексного та індивідуалізованого підходу до допиту як засобу забезпечення повного та об'єктивного розслідування.
Keywords: Тактика допиту; кримінальний процес; підготовка до допиту; види допиту; свідки; потерпілі; підозрювані; обвинувачені; неправдиві свідчення; допит неповнолітніх; фіксація допиту