ПРЕДМЕТ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЮ ПОЛІЦІЄЮ ПУБЛІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І ПОРЯДКУ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2024)
У статті наголошено на тому, що предмет забезпечення поліцією публічної безпеки і порядку на регіональному рівні можна визначити не лише на рівні окремих суспільних відносин, але і в межах цілісних концепцій, які впроваджуються у процесі євроінтеграції у повсякденну діяльність органів і підрозділів поліції. Доведено, що предметом забезпечення поліцією публічної безпеки і порядку на регіональному рівні є цілісна система суспільних відносин, яка охоплює усталені практики, поліцейські послуги, в процесі надання яких враховуються характерні для регіону національності, носії культури і традицій, особливості освітнього, культурного та наукового потенціалу, унікальні промислові об’єкти, розподіляються сили і ресурси поліції у процесі щоденного виконання завдань, систему суспільних відносин, пов’язаних із суспільним добробутом у його широкому розумінні, а також цілісні концепції, які впроваджуються у процесі євроінтеграції у повсякденну діяльність органів і підрозділів поліції, зокрема концепції запровадження в діяльності органів та підрозділів поліції скандинавської моделі забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів, концепції Community policing.
Keywords: предмет; забезпечення публічної безпеки і порядку; Національна поліція; регіональний рівень; поліцейські послуги; концепції; проактивна поліцейська діяльність; community policing; суспільний добробут