КРИМІНАЛЬНИЙ СЕПАРАТИЗМ: КІЛЬКІСНІ ПОКАЗНИКИ ЗЛОЧИННОСТІ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2025)
Наукова стаття присвячена аналізу кількісних показників кримінального сепаратизму. Наголошується на тому, що рівень кримінального сепаратизму розглядається через призму аналізу рівня злочинів, рівня злочинців та рівня судимості. При цьому, для більш ефективного аналізу рівень злочинності треба аналізувати за допомогою коефіцієнтів злочинності. Зазначається те, що одним з основних кількісних показників злочинності виступає динаміка злочинності. При цьому, основними показниками безпосередньо динаміки злочинності визначаються наступні: абсолютне зростання (зниження), темп зростання (зниження) та темп приросту (зменшення). Підводячи підсумок наголошується на тому, що кількісні показники злочинності, дають можливість сформулювати кримінологічний погляд на кримінальний сепаратизм з точки зору кількісного виміру.
Keywords: кримінальний сепаратизм; кількісні показники злочинності; рівень злочинності; коефіцієнт злочинної інтенсивності; коефіцієнт злочинної активності; коефіцієнт судимості; динаміка злочинності