ПОНЯТТЯ ВЗАЄМОДІЇ ТА КООРДИНАЦІЇ У СФЕРІ ПРАВООХОРОННОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК ОБ’ЄКТУ АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2025)
У статті наголошено на тому, що взаємодія у сфері правоохоронної діяльності представляє собою передбачений нормами чинного законодавства, обумовлений цілями, умовами, завданнями, а також компетенцією правоохоронних органів, зв’язок між діями суб’єктів правоохоронної діяльності, що має за мету вирішення конкретних завдань в межах реалізації правоохоронної функції держави. Звернено увагу на принципову недоцільність розглядати окремо взаємодію та окремо координацію у сфері правоохоронної діяльності як об’єкти адміністративно-правового регулювання, оскільки вони тісно пов’язані сферою свого застосування (правоохоронна діяльність), суб’єктами їх впровадження (правоохоронні органи) та метою – протидія злочинності на основі узгодженості діяльності відповідних правоохоронних органів.
Keywords: взаємодія; координація; правоохоронна діяльність; адміністративно-правове регулювання; правоохоронні органи; адміністративне законодавство