ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ АДМІНІСТРАТИВНОГО ЗАКОНОДАВСТВА, ЯКЕ РЕГУЛЮЄ ВЗАЄМОДІЮ МІСЦЕВИХ ДЕРЖАВНИХ АДМІНІСТРАЦІЙ ТА ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
У статті, спираючись на аналіз наукових поглядів вчених та норм чинного законодавства, окреслено проблеми адміністративного законодавства, норми якого спрямовані на регулювання взаємодії місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Запропоновано авторське бачення щодо напрямів вирішення відповідних проблем. Акцентовано увагу на тому, що наявність прогалин у адміністративному законодавстві, норми якого регулюють взаємодію місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, є явищем об’єктивно обумовленим. Доведено необхідність перегляду діючої на сьогодні «Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки». Окреслено ключові кроки, які мають бути здійснені у даному напрямку. Обґрунтовано, що прийняти концепцію з питань взаємодії місцевих державних адміністрацій з іншими органами державної влади означає виробити основоположні, засадничі ідеї, на яких ґрунтуватиметься дана спільна діяльність, сформулювати її пріоритети і перспективи розвитку. Окреслено чинники, які повинна враховувати «Концепція вдосконалення взаємодії місцевих державних адміністрацій з вищими органами державної влади та органами місцевого самоврядуванням»
Keywords: удосконалення; адміністративне законодавство; місцеві державні адміністрації; органи місцевого самоврядування