АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ У СФЕРІ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: ПОНЯТТЯ, СУТНІСТЬ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
У статті визначено, що адміністративні послуги в сферіпідприємницької діяльності спрямовані на надання суспільно значущих благнеобхідних для успішного ведення бізнесу в Україні, а також недопущенняпереходу підприємців до «тіньового» сектору економіки. Розбудовуючисистему надання адміністративних послуг населенню, держава тим самимзабезпечує прозорість, підзвітність, ефективний контроль за всім масивомскладних і багатоетапних управлінських процесів, унеможливлюючипроникнення в них корупційних практик і організованої злочинності.
Keywords: адміністративні послуги; підприємницька діяльність; поняття; цифровізація; центри надання адміністративних послуг