ПРОБЛЕМИ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА НЕЗАКОННЕ ПЕРЕМІЩЕННЯ ОСІБ В КОНТЕКСТІ ЗБРОЙНОГО КОНФЛІКТУ: НАУКОВИЙ АНАЛІЗ ЗАКОНОДАВЧИХ ІНІЦІАТИВ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2022)
Стаття      присвячена     науковому     аналізу     законопроєктів,  якими пропонується внесення змін та доповнень до Кримінального кодексу України з питань кримінальної відповідальності за незаконне (насильницьке) переміщення осіб в умовах збройного конфлікту в Україні. З урахуванням положень міжнародного кримінального, гуманітарного права, практики діяльності міжнародних судів ad hoc, а також вітчизняної доктрини кримінального права здійснено висновки, висловлено критичні судження щодо окремих положень законопроєктів, сформовано авторські пропозиції у виді альтернативних проєктів законів про кримінальну відповідальність.
Keywords: кримінальна відповідальність; збройний конфлікт; переміщення осіб; депортація; воєнний злочин; злочин проти людяності