ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПРОТИДІЇ ЗЛОЧИННОСТІ (Вісник Кримінологічної асоціації України, 2023)
Стаття присвячена дослідженню можливостей використання штучного інтелекту в системі протидії злочинності. Перспективними напрямами вбачається адаптація алгоритмів штучного інтелекту до обробки великих масивів даних, автономне формування кримінологічно значущих ознак осіб кримінальних правопорушників, кримінологічне профілювання, здійснення кримінологічного прогнозування. Не менш важливим є напрям кримінального аналізу, версійний процес, мережеве виявлення та фіксація доказів вчинення кримінальних правопорушень.
Keywords: штучний інтелект; кібербезпека; ChatGTP; правоохоронні органи; протидія злочинності